maanantai 4. tammikuuta 2016

Onnistunut estevalmennus

Tänään Roosa kävi taas hypyttämässä mua ja Hippua. Olin kerrankin ajoissa liikkeellä ja sain verryteltyä hyvin ennen valmennusta. Täällä meillä päin tosin tuntuu olevan joku jääkausi menossa, olin aivan jäässä jo alkukäyntien jälkeen ja varsinkin varpaat kärsivät kylmyydestä.

Aloitimme tunnin perustyöskentelyllä, hakien Hipun rennoksi ja rauhalliseksi ravissa. Teimme myös vähän raviväistöjä, jotka olisivat voineet mennä paremminkin...
Laukassa tehtiin vain muutamat temponvaihtelut ja voltit, minkä jälkeen aloimmekin hyppäämään.
Ensimmäisenä estetehtävänä oli kahdeksikko, jossa toisella lävistäjälllä oli ravipuomit ja toisella pysty, jolle tultiin myös ravissa. Tämä meni yllättävän hyvin, ensimmäisellä kerralla Hippu yritti saada itsensä väkerrettyä laukalle ennen pystyä, mutta tämän jälkeen se tajusi hypätä ravissa.


Jatkoimme edelleen samantyylisellä tehtävällä, mutta puomit nostettiin ristikko-okseriksi ja tehtävä tultiin laukassa. Hippu oli alussa poikkeuksellisesti jopa liian rauhallinen, mutta reipastui nopeasti keksiessään, että saa edetä. Naureskelinkin aluksi, että "Hipullekin tiedoksi, että tää levee ristikko on este, ei korotetut ravipuomit". Fiksuna pollena Hippu osasi kuitenkin hypätä esteestä yli, ja hyvinhän se hyppäsikin!
Muutaman kierroksen jälkeen esteet nostettiin 80cm radaksi, joka koostui okserista, kahden laukan sarjasta, kolmen laukan linjasta ja yksittäisestä pystystä.
Tulin radan alun melko hitaasti, mutta radan aikana tajusin alkaa etenemään paremmin ja Hippukin alkoi tuntua mukavammalle.


Tulimme radan uudestaan n. 90cm korkeudessa. Mokasin itse lähestymisen sarjalle, mutta Hippu päätti kerrankin olla armollinen ja pelastaa tilanteen. Muuten rata sujuikin mukavasti ja itsekin keskityin sen verran, että sain melko kivat ponnistuspaikat esteille.
Olin ihan varma että lopetamme tunnin siihen, mutta Roosa kysyikin, haluanko tulla jotain isompana. Teimme radasta lyhennetyn version, joka nostettin sarjan a-osaa lukuunottamatta 100cm korkeuteen. Katselin pitkään okseria, joka näytti järkyttävän isolta. Koko rata meni kuitenkin super hyvin, vaikka etäisyys sarjalle ei vieläkään ollut täydellinen. Viimeiseltä esteeltä Hippu otti ihan omasta mokastaan puomin, joten tulimme sen uudestaan, tällä kertaa puhtaasti.


Kokonaisuudessaan oon ihan super tyytyväinen, Hippu oli edelleen ajoittain raskas ja hankala, mutta se kuunteli mua paremmin ja halusi jopa tehdä asioita mun puolesta. Puhuttiinkin valmennuksen jälkeen siitä, miten Hippu ei enää jokaisessa mahdollisessa paikassa kiellä, vaan hyppää vähän huonommastakin paikasta.
Lisäksi ei olla ikinä menty metriä ratana, vaan pelkästään yksittäisenä jonkun tehtävän osana. Hipulle tuntuu kuitenkin olevan ihan sama, onko eseet 90 vai 100cm, isommilla se oli ehkä jopa tarkempi.
Tästä on hyvä taas jatkaa treenejä, meillä on vielä yksi Roosan valmennus edessä, minkä jälkeen jatkamme uuden valmentajan kanssa.


4 kommenttia:

  1. Sinut on haastettu: http://leksunmenoa.blogspot.fi/2016/01/liebster-award-haaste.html

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva blogi, sait uuden lukijan:)

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista